Дали мебелот од масивно дрво треба да се одржува во четири сезони? Како да се одржува секоја?-Фабриката на Алис

2021/09/02

Во нормални околности, депилацијата треба да се прави еднаш четвртина, така што мебелот од масивно дрво изгледа сјајно, а површината нема да цица прашина, што го олеснува чистењето. Само ако се внимава на секојдневното чистење и одржување, мебелот од цврсто дрво може да трае вечно.Испратете го вашето барање

Пред се, сигурно е дека мебелот од масивно дрво треба да се одржува во согласност со климатските промени во четирите годишни времиња.

Методите на одржување на четирите сезони се како што следува.

①пролет:Во пролет е ветровито, а во воздухот лебдат разни полен честички, мачки од врба, прашина, прашински грини, габи и сл. Овие валкани работи ќе се апсорбираат во секој агол од мебелот. Не бришете со влажна крпа или сува крпа при чистење. , Во спротивно ќе предизвика триење на површината на мебелот. Не чистете го со органски растворувачи. Подобро е да го избришете со сува памучна и ленена крпа. За нечистотијата на површината на мебелот, можете да го измиете со благ сапун и вода, а потоа да го исушите. Восокот е доволен. ...

Покрај тоа, температурата е променлива, пролетниот дожд е многу влажен, а климата е релативно влажна. Во оваа сезона посебно внимание треба да се посвети на одржување на дрвениот мебел за да се одржува проветрување на просторијата. Ако подот е влажен, ногарките на мебелот мора да бидат правилно подигнати, инаку нозете лесно ќе бидат кородирани од влага.

②Лето:Во лето е дождливо и секогаш треба да ги отворате прозорците за проветрување. Поставувањето на мебелот треба да се прилагоди соодветно за да се избегне директна сончева светлина и да се покрие со завеси доколку е потребно. Поради многу топлото летно време, луѓето често користат климатизери, па затоа клима уредите треба да се користат паметно и разумно за да се заштити мебелот. Честото вклучување на клима-уредот може да ја исцеди влагата, да ја намали апсорпцијата на влагата и проширувањето на дрвото и да избегне отекување и деформација на структурата на теглата. Огромната температурна разлика предизвикува оштетување на мебелот или предвремено стареење.

③ есен: Во есен, влажноста на воздухот е релативно ниска, воздухот во внатрешноста е релативно сув, а дрвениот мебел е полесен за одржување. Иако есенското сонце не е толку насилно како летото, долгорочното сонце и инхерентно сувата клима го прават дрвото премногу суво и склоно кон пукнатини и делумно избледување. Затоа, сепак е неопходно да се избегнува директна сончева светлина.

Кога климата е сува, чувајте го мебелот од цврсто дрво влажен. Треба да се користат професионални есенцијални масла за нега на мебел кои лесно се апсорбираат од дрвените влакна. На пример, портокаловото масло не само што може да ја заклучи влагата во дрвото за да спречи пукање и деформација, туку и да го нахрани дрвото и да направи мебелот од дрво да ја врати својата сјајност од внатре кон надвор.

④Зима:Климата е многу сува во зима, што може да се каже дека е најтабу сезона за мебел од масивно дрво, па затоа треба да се внимава повеќе. Климата е сува, а времето за отворање на прозорецот треба да се скрати што е можно повеќе. Препорачливо е да користите овлажнител за прилагодување на влажноста на воздухот во затворените простории. Во зима има многу сува прашина. Начинот на одржување на прашината и нечистотијата насобрана на површината на мебелот е ист како оној во пролетта. Овде вреди да се потсетиме дека пријателите кои често користат греење треба да внимаваат да не ставаат мебел во близина на парното и да избегнуваат прекумерна внатрешна температура.

Со ова изјавувајте: Горенаведената содржина доаѓа од Интернет, а содржината е само за ваша референца. Доколку ги прекршите вашите права, ве молиме контактирајте со нас и ние веднаш ќе го избришеме.


Алис е производител на таблички со имиња. Од своето основање во 1998 година, таа е посветена на производство на различни прецизни таблички со имиња. Со одличен квалитет, внимателна услуга и добар интегритет, на клиентите им обезбедува целосен опсег на приспособени услуги за знаци.

Испратете го вашето барање