Вести

Алис е производствено ориентирана фабрика со хуманистичка грижа и општествена одговорност

.Сакате да знаете подетални информации за нашата фабрика, Ве молиме проверете за новости за нашите активности, изложби итн.

Изградба на тим на компанијата на Алиса - патување кое вели дека оди-Алиса
Во активностите за градење тим, без разлика какви грешки се случуваат, не можеме да се жалиме еден на друг. Врската навистина може да се смени или да пропадне. Неможноста да се справите со проблемот што сакате да го решите може да биде навистина тажно. А поразениот тим навистина ќе има личност со ореол, која повеќе би сакала да ја преземе целосната одговорност и да биде казнет отколку да ги продаде своите соиграчи. Само ако сте посмирени, постојано приспособувајќи ги стратегиите, повеќе им верувате на соиграчите, меѓусебно се охрабрувате, постојано се трудите и обединето лидерство може да победи. Во секој случај, штом ќе го преболите, тоа е толку лесно!

2022/09/24

Тим билдинг активности организирани од компанијата-Алис
Навидум едноставна игра, но содржи многу решенија. Без разлика кое решение се користи, има причина. Сите што ја прават играта нека се поврзат меѓу себе, да си помагаат и да соработуваат едни со други за да се постигне конечната цел. Секој е поединец и дел од целината, а тимската работа е незаменлива. Овој тим билдинг ме натера да ги сфатам навидум невозможните работи. Преку нашата соработка и напредок, сигурно ќе постигнеме неочекувани изненадувања. Само со намалување на нашиот став, можеме да стекнеме почит од другите.

2022/09/24

Што е аларм за чад? -Алиса
Аларми за чад, исто така познати како аларми за пожар, сензори за чад, сензори за чад, итн. Општо земено, независната, физичка батерија на батерии или напојувана од AC се користи како резервна напојување, а готовиот аларм може да емитува звук и светлосни индикации, што се нарекува независен аларм за чад.

2022/03/21

Спецификации за употреба на аларми за чад - Алис
1. Националното законодавно одделение може да формулира соодветни прописи за да се принуди да се инсталираат детектори за чад во станбени области; дополнително, владата учествува во прилагодувањето на опсегот на цени на детекторите за чад и обезбедува соодветни политики за субвенционирање за обичните семејства да можат да си ги дозволат и да бидат подготвени да ги купат.

2022/03/21

Каде е прекинувачот за аларм за чад - Алис
Алармот за чад не може нормално да се исклучи. Како безбедносен заштитен уред, не може да се исклучи рачно. Само со кршење на неговиот аларм или директно прекинување на напојувањето

2022/03/21

Дали алармите за чад имаат црвени точки - Алис
Алармите за чад се суштинска безбедносна опрема за семејствата. Има многу вести дека во домот нема аларми за чад, а чадот и пожарот во домот не можат навреме да се откријат за да се изгасне пожарот, што резултира со изгореници на куќата. Откако ќе се инсталира алармот за чад, тој се поставува таму. Обично нема движење. Штом има ненормална ситуација, ќе се открие чад или пожар.

2022/03/21

Како функционираат алармите за чад - Алис
Од внатрешен принцип, алармите за чад ја реализираат превенцијата од пожар преку следење на концентрацијата на чад. Има радиоактивен извор мерициум 241 во внатрешната и надворешната јонизациска комора, а позитивните и негативните јони генерирани со јонизација се движат кон позитивните и негативните електроди соодветно под дејство на електричното поле. Во нормални околности, струјата и напонот на внатрешната и надворешната јонизациска комора се стабилни. Откако чадот ќе излезе надвор од комората за јонизација. Попречувајќи го нормалното движење на наелектризираните честички, струјата и напонот ќе се променат, уништувајќи ја рамнотежата помеѓу внатрешната и надворешната јонизациска комора, така што безжичниот предавател испраќа сигнал за безжичен аларм за да го извести домаќинот што прима од далечина и да ги пренесе информациите за алармот.

2022/03/21

Класификација на аларми за чад - Алис
Класификација на производи: Алармите за чад се поделени на аларми за јонски чад, фотоелектрични аларми за чад итн. од користените сензори.Аларм за јонски чад: Алармот за јонски чад има комора за јонизација. Радиоактивниот елемент што се користи во јонската комора, америциум 241 (Am241), има интензитет од околу 0,8 микрокури. Во нормални услови, тој е во избалансирана состојба на електричното поле. Кога чад и прашина ќе влезат во комората за јонизација Оваа рамнотежна врска се уништува и алармното коло открива дека концентрацијата го надминува зададениот праг и испраќа аларм.

2022/03/21

Колку чад се огласува алармот за чад? -Алиса
Принципот на алармот за чад е дека кога чадот ќе влезе во детекторот и ќе предизвика внатрешна рамнотежа на струјата (тип на јони) или кога сигналот за примање инфрацрвени зраци е ненормален (фотоелектричен тип), ќе се појави алармен сигнал. Ако детекторот е покриен и чадот не може да влезе, нема да се открие. Чад и прашина, нема да се појави аларм.

2022/03/21

Присуствувајте на меѓународниот саем за мебел во Кина, Алис
Присуствувајте на меѓународниот саем за мебел во Кина, Алис.CIFF е многу познат саем за мебел на меѓународно ниво, ние учествуваме на Саемот за мебел секоја година од 2010 година.

2021/04/05

Клиентите од Либан приспособија повеќе од 10.000 логоа за мали автомобили за нас-Alice
Клиентите од Либан приспособија повеќе од 10.000 логоа за мали автомобили за нас, а пакувањето е завршено. Ви благодариме за поддршката и довербата. Се надеваме дека ќе можеме повторно да соработуваме во иднина и ќе продолжиме да им обезбедуваме на клиентите производи со висок квалитет.

2022/03/21

Испратете го вашето барање